Azerbaycan Diplomatik Akademisi

Azerbaycan Diplomatik Akademisi

Türk öğrenciler ileriki yaşamlarında saygın bir meslek sahibi olabilmek için genellikle Azerbaycan Diplomatik Akademisi 'ni tercih etmekte

Azerbaycan Diplomatik Akademisi

Azerbaycan Diplomatik Akademisi

Azerbaycan Diplomatik Akademisi

Diploması, uluslararası ilişkiler ve iş hayatıyla ilgili birçok araştırma yapan Azerbaycan Diplomatik Akademisi(ADA), geleceğin modern düşünce yapısına sahip liderlerini yetiştirmektedir. 2007 yılında başladığı eğitim faaliyetlerini kısa süre içerisinde uluslararası standartlara çıkartan Azerbaycan Diplomatik Akademisi, düzenlediği Bakü Yaz Enerji Kampı organizasyonu ile 40 ülkeden birçok öğrenciye ev sahipliği yapan bir konuma sahip olmuştur. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışından gelen öğrencilerine en kaliteli uluslararası ilişkiler eğitimini veren ADA, tüm öğrencilerine oldukça geniş imkanlar sunmaktadır. 3 katlı bir ofis olarak açılan ADA kısa süre içerisinde gelişerek, günümüzde “Smart” ve “Green” olarak adlandırılan iki adet büyük kampus ile öğrencilerine eğitim vermektedir

Uluslararası bir vizyona sahip olarak modern bir ekip çalışmasına yönelik misyonuyla Azerbaycan Diplomatik Akademisi, analitik düşünce sistemini daha geliştirmek için çalışmaktadır. Yalnızca Azerbaycan’da değil diğer ülkelerde de yenilikçi eğitim modeliyle ilgi odağı haline gelen ADA, uluslararası eğitimini daha da geliştirme amacındadır.

Kariyerinde birçok uluslararası deneyim olan akademik kadrosuna da sahip olan Azerbaycan Diplomatik Akademisi, diğer ülkelerden gerek misafir statüsüyle gerekse de okutmanlık yapmak için birçok öğretim görevlisiyle çalışmaktadır. ADA öğrencileri yurtdışı işbirliği anlaşmaları sayesinde Viyana, Roma, Bürüksel, Washington, Moskova, Brüksel gibi birçok bölgede kariyer yapma imkanına sahip olmaktadır. Bu geniş imkanlarına ilave olarak öğrenciler; Beyaz Saray’dan Avrupa Komisyonu’na, Avrupa Parlamentosu’ndan NATO toplantılarına kadar birçok üst düzey organizasyon toplantısına da katılabilmektedir.

Eğitimin İngilizce olarak verildiği Azerbaycan Diplomasi Akadesi’nin Mütevelli Heyeti; Mehriban Aliyev, Elmar Memmedyarov, Hafız Paşayev ve Zbigniew Brzezinski gibi isimlerden oluşmaktadır.

Tarihi ve Eğitimi

Azerbaycan insan hakları konulu uluslararası Yalta konferansı için bekleyen komite, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi haline gelecek olan orijinal bildirgenin taslağını hazırladı. Ancak, komite içindeki bir komünist fraksiyon, nihai taslağının hazırlanmasını ve yayılmasını engelledi. Komünist fraksiyon, uluslararası kamuoyunun Sovyet döneminde Azerbaycan’da işlenen vahşeti öğrenmesini engellemek istedi. Bu vahiy ışığında, SSCB’nin diplomasi ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim vermek üzere 1951’de Bakü’de diplomatları için bir diplomatik akademi kurduğunu belirtmek ilginçtir. Azerbaycan’daki komünist vahşet dünyaya maruz kaldığından, belki de bu yüzden böyle bir akademi kurmayı gerekli gördüler.

Diplomatik akademi, Azerbaycan için geleceğin diplomatlarını yetiştiriyor ve ulus inşa etme çabalarına katılıyor. Azerbaycan diplomatik akademisi, ülkenin diplomatik becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak için kuruldu. Akademi, geleceğin diplomatlarını yetiştirmenin yanı sıra yabancı ülkelerden gelen büyükelçilere de ev sahipliği yapıyor. Örneğin, birkaç yıl önce Arap ülkelerinden bir grup büyükelçi, Arap-İslam kültürü üzerine bir seminere ev sahipliği yapmak için Azerbaycan’ı ziyaret etti. Bu seminer sırasında, misafir büyükelçiler dünyadaki farklı kültürleri öğrendiler ve diplomat olarak becerilerini geliştirdiler. Ayrıca, dünyanın her yerinden öğrenciler akademide kurslara katılmakta ve diplomatik derecelerle mezun olmaktadır.

Azerbaycan diplomatik akademisinde eğitimin ana odak noktası uluslararası ilişkiler ve diplomasidir. Eğitimleri sırasında öğrenciler tarih ve coğrafya, uluslararası politika ve diplomasinin yanı sıra çatışma çözümü ve kriz yönetimi hakkında bilgi edinirler. Ayrıca, öğrenciler dünyadaki farklı etnik grupların üyelerine karşı kültür ve görgü kuralları hakkında bilgi edinirler. Eğitimlerini tamamladıktan sonra öğrenciler, Azerbaycan’ı temsil etmek ve yurtdışında yaşayan Azerbaycanlılar için uluslararası tanınırlık kazanmak için başka ülkelere görevlere giderler. Azerbaycan’ı denizaşırı ülkelerde temsil eden bu göçmenler, ülkeler arasındaki siyasi gerilimler nedeniyle genellikle diğer ülkeler tarafından kendilerine vize verilmeyen vizeler alıyorlar. Azerbaycan’dan gelen elçiler, ülkeler arasında makul sınırların ötesine geçen anlaşmazlıklarda da arabuluculuk yaptılar. Bu yollarla Azerbaycan diplomatik akademisinde diplomatik temsilciler yetiştirilir ve AZE ülkelerinin diplomat olarak becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Bu eğitimlere ev sahipliği yapmanın bir sonucu olarak, diplomatik akademinin üyeleri şu anda Azerbaycan’ı dünya çapında temsil ediyor – ulus inşa etme çabalarına yeteneklerini ödünç veriyor ve diplomat olarak yeteneklerini geliştiriyor. Örneğin, birkaç yıl önce Ekvador’dan bir büyükelçi, dünyanın o bölgesinden gelecek temsilciler için Latin Amerika kültürü üzerine bir seminere ev sahipliği yapmak üzere Bakü’ye geldi. Buna ek olarak, diplomatik akademi üyeleri ayrıca Hindistan veya Fas gibi diğer ülkelerden büyükelçiler için seminerlere ev sahipliği yaptı ve bu ülkelerden gelecek temsilciler için sırasıyla Hint kültürü veya Fas kültürü üzerine seminerlere ev sahipliği yaptı. Buna ek olarak, dünyanın diğer bölgelerinden gelen öğrenciler de Azerbaycan diplomatik akademisindeki kurslar için her yıl Bakü’ye gelirler.

Tarih boyunca açıkça gösterilmiştir – dönüm noktası insan hakları belgelerinin hazırlanmasından büyükelçiler için seminerlere ev sahipliği yapmaya kadar – AZE uluslarının bir zengin diplomasi geleneği ve ülkelerinin yurtdışında etkin temsili. Günümüz uluslararası gerilimlerinin sosyal medya aracılığıyla her geçen gün artmasıyla, AZE ülkeleri, uluslarını yurtdışında düzgün bir şekilde temsil etmek için etkili diplomasiye yönelik bu eğilimi muhtemelen sürdürecektir.

ADA bünyesinde iki farklı lisans programı bulunmaktadır;

1.Uluslararası Sanat Çalışmaları

2.İşletme Yönetimi

Azerbaycan Diplomasi Akademisi, Azerbaycan üniversitelerinin tüm dünya çapında tanınan özel bir statüye sahip üniversitedir.

Azerbaycan Üniversiteleri YÖK Denklik;

Tercih edeceğiniz bölüm ÖSYM’nin kılavuzunda yer alıyorsa ve bölümü kazandıysanız yerleştirmeye hakkına sahip olursunuz ve diplomanız YÖK tarafından tanınır. İstediğiniz bölüm ÖSYM kılavuzunda yer almıyorsa YÖK’e başvuru yapmanız gerekir. YÖK direkt denklik verebilir ya da sizi bölümünüze göre STS, KPSS, TUS gibi sınavlara tabii tutabilir. Ayrıca Azerbaycan Üniversitelerinde uzaktan eğitim programı vardır fakat mezunlarına denklik vermemekte ve STS sınavına tabii tutmamaktadır.Detaylı bilgi için bize başvurabilirsiniz.
Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!